Elnet Logo Horizontal
Telefon

0729 072 929

Despre noi

Certificările noastre

Istoric

Prezent

Suntem o companie romanească specializată în proiectare, execuție și exploatare de centrale electrice fotovoltaice cu o experiență de peste 10 ani.

ELNET INSTAL SRL se ocupă cu instalarea de panouri fotovoltaice, cu mare interes îndreptat către clienții industriali, care au ca scop eficientizarea energetică prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice, devenind astfel prosumatori.

Datorită faptului că legislația s-a simplificat, proiectele pe acoperiș au devenit mult mai interesante și ușor de dezvoltat, prețul de producție al sistemelor devenind mai accesibil, iar investiția mult mai rentabilă.

Experiența noastră în acest domeniu ne-a ajutat să progresăm rapid și cu mare interes în instalarea de panouri fotovoltaice. Astfel, oferim o gama variată de servicii profesionale și îndeplinim toate cerințele clientului: de la punere în funcțiune, mentenanță, până la soluții de finanțare

2015-2019

După încheierea perioadei de finanțare a parcurilor fotovoltaice de către guvern cu certificate verzi, proiectele fotovoltaice au devenit mai puțin atractive, diminuând astfel investițiile.

De aceea, ELNET INSTAL SRL s-a orientat către investiții industriale, respectiv dezvoltarea unei fabrici de peleți din paie.

2012-2015

Datorită apartenenței României la U.E. fiecare MW de energie ecologică produs, a fost achitat de către  guvern prin certificate verzi.

Rata de recuperare a investiției este estimată la 4-5 ani, în funcție de zonă, iar durata de viață a panourilor solare este de 25 de ani și crește odată cu îmbunătățirea procesului de fabricație și a materialelor folosite, investiția devenind una rentabilă.

Astfel, ELNET INSTAL SRL a fructificat această ocazie și a asigurat dezvoltarea proiectelor fotovoltaice, în special pe teren, colaborând astfel la realizarea a 60 de MWp instalați (pe cca. 120 HA).

Compania noastră a oferit toate seriviciile de consultanţă, de la sfaturi în privinţa poziţionării parcului solar, până la proiectarea, achiziţia și punerea lui în funcţiune.

2010-2013

În urma creşterii solicitărilor şi ghidați de dorinţa de a satisface nevoile clienţilor, societatea noastră a făcut demersurile necesare obţinerii Autorizaţiei de Auditor Energetic.

Astfel, din luna februarie 2010, societatea noastră a obţinut acreditarea dată de Autoritatea Naţionala de Reglementare în Domeniul Energiei (A.N.R.E.), ca Auditor Eneregetic Autorizat de Clasa a-II-a Complex, conform Autorizaţiei Nr 37 /23.02.2010.

Societatea noastră dispunea de toate echipamentele necesare întocmirii unor astfel de bilanţuri energetice, deţînând analizoare pentru calitatea energiei de clasa A, cameră de termoviziune, osciloscop portabil, analizor de gaz, termometru digital.

În acea perioada, firma dispunea de un personal alcătuit din: cinci ingineri profil electric, dintre care trei sunt auditori electroenergetici și un auditor complex, un economist cu studii superioare şi patru electricieni calificaţi.

Printre principalele noastre activităţi, regăsim:

• Audituri Energetice Complexe Conform O.g. 22/2008

• Instalaţii Electrice Civile și Industriale

• Instalaţii Sanitare și Termice

• Compensatoare Energie Reactivă

• Sisteme De Protecţie Împotriva Trăsnetelor

Portofoliu

2007-2010

În anul 2007, ELNET INSTAL SRL a început ca firmă de instalări și echipamente electrice. În această perioadă a debutat prin realizarea unor serii de lucrări de instalații electrice și rețelistică pentru calculatoare în sucursale aparținând Raiffeissen Bank.

Alte servicii

Oferim servicii integrate

UZTEL SA PLOIESTI
AUDIT ENERGETIC COMPLEX

Cuptor cu inducție 1 tonă, Putere instalată 800 kW

ARGO - ROM PLASTICS SA BUCURESTI
AUDIT ELECTROENERGETIC

Utilaj de de extrudere suflare pentru flacone de HDPE de max 10 l , Putere instalată 90 kW și Post de transformare 1250 kVA/ 20/0.4 kV alimentare generală

MC DONALD’S ROMAINA
RAPOARTE PRIVIND CALITATEA ENERGIEI ȘI DIMENSIONAREA BATERIEI DE COMPENSARE A ENERGIEI REACTIVE

Putere instalată 95kW (23 de rapoarte la locațiile  Mc Donald’s din  București, Galați, Constanța, Ploiești, Craiova, Pitești, Iași, Bacău, Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, Rm. Vâlcea, SibiuA

SC DOBRE & FIII SRL CONSTANTA
BILANȚ DE EFICIENTĂ ENEGETICĂ:

Utilaj de producție produse de panificatiel , Putere instalată 35 kW

SC SIMAR INDUSTRIAL SRL CHITILA
RAPORT PRIVIND CALITATEA ENERGIEI ȘI MĂSURI DE EFICIENTĂ ENERGETICĂ

Putere instalată 270 kW

SC ECOPAPER SA ZARNESTI
AUDIT ENERGETIC COMPLEX

Stațiile de alimentare Putere instalată 12.23 MWe, Cazane de producerea a aburrului tehnologic de 18 MWt și 15,3 MWt, instalație pentru fabricarea hartiei

SC CHEMGAS HOLDING SRL SLOBOZIA
BILANȚ DE EFICIENTĂ ENERGETICĂ

Stațiile de alimentare 2x 64 MVA/110kV/6kV +principalii consumatori energetici

CIECH CHEMICAL GROUP SA RM VALCEA
AUDIT ELECTROENERGETIC SC USG

Putere Instalată  23,35 MW, stațiile electrice de alimentare 110kV/6kV-2buc, stațiile electrice de alimentare 6kV/0,4 kV-24 buc+ principalii consumatori energetici

SC STX OSV TULCEA SA
AUDIT ELECTROENERGETIC

Putere Instalată  34 MW, stațiile electrice de conexiuni 110kV/6kV-4buc

SC DONAU CHEM SRL TURNU MAGURELE
AUDIT ENERGETIC COMPLEX

Instalație de ACID AZOTIC

SC GA-PRO-CO CHEMICALS SA SAVINEST-NEAMT
AUDIT ENERGETIC COMPLEX

Instalație de AMONIAC

SC ROMPETROL DOWNSTREAM SRL
AUDIT ELECTROENERGETIC

5 STAȚII DE CARBURANȚI + DEPOZITUL CENTRAL din MOGOȘOAIA

SC VULCAN SA
AUDIT ELECTROENERGETIC

STAȚIA DE COMPRESOARE A SOCIETĂȚIi

CN ADMINISTRATIA NATIONALA CANALE NAVIGABILE SA
AUDIT ELECTROENERGETIC

STAȚIA DE POMPARE  A ECLUZEI DE LA CERNAVODĂ

SC ECOPAPER SA ZARNESTI
AUDIT ELECTROENERGETIC

Instalațiile de iluminat – Putere instalată 50 kW

SC ECOPACK SA GHIMBAV
AUDIT ELECTROENERGETIC

Stațiile electrice de alimentare  2×1600 kVA/ 20/0.4 kV

SC PROSPECTIUNI SA
AUDIT ENERGETIC COMPLEX

Principalii consumatori electrici  de 300 Kw și pentru cele două cazane de 250 kW utilizate pentru producerea apei calde menajere și a agentului  de încălzire